حفاظت از ایده‌ها امری مهم و ضروری است


نخستین جلسه از سلسله دوره‌های آموزشی مالکیت فکری در صنایع فرهنگی با مشارکت وزارت دادگستری روز دوشنبه ۲۶ خرداد ماه به صورت نیمه مجازی در پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی برگزار شد.

دکتر محمدحسین ایمانی خوشخو، رییس پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم وصنایع فرهنگی ضمن ابراز خرسندی از همکاری با وزارت دادگستری در حوزه مالکیت فکری گفت:  چنین همکاری‌هایی می‌تواند آغازی مهم در حوزه صنایع فرهنگی باشد.

وی با اشاره به اهمیت ایده در حوزه صنایع فرهنگی خاطرنشان کرد: ایده‌ها هستند که محوریت صنایع فرهنگی را تشکیل می‌دهند بنابراین حفاظت از این ایده‌ها برای مؤسسات، شرکت‌های حقیقی و حقوقی مهم و ضروری است.

حقوق انحصاری محصول ارزش مادی و معنوی دارد

در ادامه این جلسه، دکتر محمود حکمت‌نیا، معاون حقوق مالکیت فکری وزارت دادگستری افزود: موضوع مالکیت فکری عامل حداکثری ساختن منافع اقتصادی است.

وی ضمن اشاره به اهمیت مالکیت فکری در کالاهای فیزیکی، جنبه غیرمادی آن را بیش از پیش مهم دانست و اظهار کرد: در وهله اول آنچه در مالکیت فکری مورد حمایت قرار می‌گیرد ، محصول فیزیکی است که نماد اصلی محسوب می‌شود. پس از آن حقوقی است که برای مالک ایجاد می‌کند بنابراین حقوق انحصاری محصول ارزش مادی و معنوی دارد.

حکمت‌نیا، حداکثرسازی منفعت مالی در کسب و کار را ازدیگر ظرفیت‌های مالکیت فکری دانست وگفت: در حقیقت مالکیت فکری ابزاری برای قبضه نمودن انحصاری بازارها است.

صنایع فرهنگی سهم بالایی در رشد اقتصادی جوامع دردنیا دارند

دکتر حمیدرضا شش‌ جوانی، متخصص حوزه اقتصاد فرهنگ و هنر نیز ضمن اشاره به آمار رشد اقتصادی صنایع فرهنگی در جهان، خاطرنشان کرد: صنایع فرهنگی سهم بالایی در رشد اقتصادی جوامع در دنیا دارند که در دو بخش اشتغال و تولید ناخالص داخلی قابل بررسی است.

این پژوهشگر حوزه صنایع فرهنگی در ادامه افزود: میزان اشتغال در فرهنگ با میزان تجارت کالاهای فرهنگی و توسعه‌یافتگی فرهنگی نیز مرتبط است.

وی عنوان کرد: اکنون به دلیل اینکه داده‌های آماری بخش فرهنگ در داخل هنوز به شکل منسجم تولید نشده است، نمی توانیم دریابیم که ما نیز هم راستا با جهان رشد ۳ درصدی در این بخش را کسب کرده‌ایم یاخیر؟

شش جوانی، کشور چین را از جمله کشورهای قدرتمند در صنایع فرهنگی دانست و گفت: چین در آینده نزدیک به قدرت برتر در جهان تبدیل می‌شود. اکنون این هراس در سایر کشورهای جهان مشهود است.

در پایان نیز مدیران شرکت های مستقر در پارک ملی علوم و فناوری هایی نرم و صنایع فرهنگی سؤالات خود را مطرح کردند.

گفتنی است، پیرو انعقاد تفاهم‌نامه میان پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی و وزارت دادگستری، اولین جلسه از سلسله دوره‌های آموزش مالکیت فکری با عنوان «مبانی مالکیت فکری در صنایع فرهنگی» به صورت مجازی با میزبانی دکتر محمدحسین ایمانی خوشخو رییس پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی و دکتر حکمت‌نیا معاون حقوق مالکیت فکری وزارت دادگستری ساعت ۱۱ تا ۱۳ به صورت مجازی برگزارشد. در این جلسه «دکتر محمدحسین عرفان‌منش، مدیر مرکز ملی آموزش حقوق مالیت فکری وزارت دادگستری»، «سیدمجتبی قرشی، کارشناس حقوق مالکیت صنعتی وزارت دادگستری»، «مجید اسلامی، مدیر کل دفتر برنامه‌ریزی و هماهنگی و حمایت از حقوق مالکیت ادبی و هنری و نمودهای فرهنگ عامه وزارت دادگستری»، «دکتر مهدیه شهرابی فراهانی، مدیر دفتر مالکیت فکری پارک  ملی علوم و فناوری‌های نرم وصنایع فرهنگی» نیز حضور داشتند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *