برنامه فرامتن با موضوعات فرهنگی و اجتماعی روز های شنبه ساعت 19 به صورت زنده روی آنتن شبکه افق تلویزیون پخش می گردد.
در بخش میز سیاسی و اقتصادی برنامه به موضوع زیباییها و پتانسیلهای گردشگری استان سیستان و بلوچستان و با حضور دکتر مهدیه شهرابی فراهانی، پژوهشگر حوزه گردشگری و مدیر اداره تحقیق و توسعه پارک ملی علوم و فناوری های نرم و صنایع فرهنگی پرداخته شد.
وی گفت: استان سیستان و بلوچستان میشود گفت یک ایران کوچک به جهت پیشینه تاریخ و وجود انواع و اقسام جاذبههای طبیعی است. ما وقتی که تاریخ و پیشینه ایران رو بررسی میکنیم باید وارد استان سیستان و بلوچستان بشویم. همانطور که یک باستانشناس معروف آمریکایی، سیستان و بلوچستان را بهشت باستان شناسان معرفی میکند.
وی افزود: متاسفانه آمارهای گردشگری در سفرهای داخلی استان سیستان و بلوچستان حتی جزو ده منطقه اول هم نیست. مسافت طولانی، دشوار بودن مسیرهای تردد به این منطقه، جادههای ناامن، تبلیغات به شدت کم دولت و عدم توجه دولتها به گردشگری این استان از جمله دلایل عدم سفر گردشگران به این منطقه است.
این استاد دانشگاه گفت: طی سه ماه گذشته ۱۳۹ طرح سرمایهگذاری بالغ بر ۹۲۰ میلیارد تومان در استان سیستان و بلوچستان به بهرهبرداری رسیده است اما این سرمایهگذاری در بخش گردشگری نبوده و این یعنی گردشگری این منطقه برای دولت مطرح نبوده و نیست و به آن توجهی نشده و نمیشود.
شهرابی ادامه داد: پروژههای صنعتی، از نگاه گردشگری و ریشه فرهنگ آسیب زننده است چون این منطقه ماهیت اصلی آن تاریخی و فرهنگی است و ما در وهله اول باید اصالت میراث فرهنگی منطقه و تاریخ منطقه را حفظ کنیم این هم به جز نگاه تخصصی گردشگری و نگاه توسعه نباید باشد.
وی خاطرنشان کرد: گردشگری به تنهایی میتواند توسعه، پیشرفت و اشتغالزایی و بهبود اقتصادی برای این منطقه به همراه بیاورد. بالغ بر ۱۵۰ هزار هنرمند در این استان در حوزه صنایع دستی فعالیت میکنند و بخش عظیمی از هنر مردم این استان سوزندوزی است. از نگاه صنایع خلاق و فرهنگی میتواند اشتغالزایی بسیار بالایی داشته باشد.
پژوهشگر حوزه گردشگری ادامه داد: در مساله سرمایهگذاری در حوزه گردشگری ورود دولت، مدیران دولتی و دولتمردان به شکل ناصحیح است. این مساله یا رها شده است یا خیلی دولتیست. اطلاعات دقیق درباره جاذبههای گردشگری این استان به سرمایهگذاران داده نمیشود و در نتیجه سرمایهگذار برای سرمایهگذاری در این استان تشویق نمیشود.
وی درباره امنیت این استان گفت: همانطور که در تبلیغات گردشگران درباره امنیت ایران میبینیم را دقیقا درباره این استان هم شاهد هستیم. ورود گردشگران پاکستان برای رفتن به اربعین و یا زیارت اماکن مقدسه دیگر به این استان، نشاندهنده، امنیت استان و مهماننوازی مردمان بومی سیستان و بلوچستان است.
شهرابی ادامه داد: بخشی عظیمی از تبلیغات برای این استات بر عهده دولت است و بخشی بر عهده گردشگرها است.
وی افزود: جاذبههای گردشگری کشور عمان شاید ۱ دهم جادبههای کشور باشد اما یک برنامه توسعه گردشگری بالغ بر ۱۲۰ میلیارد دلار برای هر منطقه هزینه کرده است که تا سال ۲۰۲۵ عمان را معرفی کند. چیزی که ما در اکثر شهرهای کشور آن را مشاهده نمیکنیم.
بدون دیدگاه