گزارشی از روز اول نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن بازار


بیست‌وپنجمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن‌بازار همراه با دوازدهمین نمایشگاه ایران‌ساخت و ششمین دوره نمایشگاه «تستا» با حضور دکتر حسین افشین، معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری و دکتر حسین سیمایی صراف، وزیر علوم، دکتر پیمان صالحی، معاون پژوهشی وزارت علوم، دکتر رضا بخشی‌آنی، معاون توسعه معاون علمی ریاست جمهوری و دکتر محمدنبی شهیکی، معاون فناوری وزارت علوم و جمعی از مدیران جهاددانشگاهی و پارک علوم و فناوری های نرم صنایع فرهنگی آغاز به کار کرد.

به گزارش روابط عمومی پارک ملی علوم و فناوری های نرم صنایع فرهنگی جهاددانشگاهی، اولین روز از هفته پژوهش، بیست‌وپنجمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن‌بازار در سالن‌های ۵، ۶، ۷ و ۲۷ محل دائمی نمایشگاه بین‌المللی در فضایی به مساحت ۸ هزار متر مربع و با حضور فعالانِ پژوهش و فناوری از جمله دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها، موسسات آموزش عالی، دانشگاه آزاد اسلامی، دانشگاه پیام‌نور، دانشگاه علمی‌کاربردی و دانشگاه ملی‌ مهارت و پارک‌های علم و فناوری آغاز به کار کرد و تا عصر روز دوشنبه ۲۶ آذر آخرین دستاوردهای پژوهشگران، فناوران و نوآوران ایرانی را عرضه می کند.

بر اساس اعلام مدیران برگزاری نمایشگاه، بیش از ۵۰ درصد از فناوری‌های حاضر در نمایشگاه‌ها در سه حوزه الکترونیک و مکاترونیک، فناوری اطلاعات و ارتباطات، کشاورزی و امنیت غذایی ارائه شده و بیش از ۳۵ درصد از فناوری‌های حاضر در نمایشگاه توسط پارک‌های علم و فناوری ارائه شده است.

پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی جهاددانشگاهی نیز با حمایت سازمان تجاری سازی فناوری و اقتصاد دانش بنیان جهاددانشگاهی(ستفا)، با ارائه خدمات، محصولات و دستاوردهای 9 شرکتِ خلاق و دانش بنیان خود در حوزه هایی همچون برنامه نويسی،اپليکيشن، بازیهای رایانه‌ای، راهکارهای نوآورانه ارتباطی و رسانه‌ای، طراحی عطرهای شخصيت محور، مناسب سازی محصولات فرهنگی هنری برای ناشنوايان، سامانه های مديريت و حکمرانی داده و هوش مصنوعی، خدمات آموزشی و بسته بندی هدایای فاخر ایرانی در این نمایشگاه شرکت کرده است.

دکتر پیمان صالحی معاون پژوهشی وزارت علوم در مراسم افتتاحیه نمایشگاه گفت: این نمایشگاه نمونه کامل وفاق علمی در علم و فناوری است تا بتوانیم یک همکاری دنباله‌دار در این حوزه داشته باشیم.

وی تاکید کرد: دستاوردهای این نمایشگاه پاسخی به مطالبات مقام معظم رهبری در حوزه علم و اقتصاد است. بسیاری از این مطالبات در شرکت‌های دانش بنیان و پارک‌های علم و فناوری پاسخگویی شده است.

دکتر حسین سیمایی صراف وزیر علوم نیز در حاشیه مراسم افتتاحیه نمایشگاه گفت: محصولات فناورانه این نمایشگاه نسبت به سال گذشته حدود ۲۰ درصد رشد داشته است.

دکتر حسین افشین، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور نیز درباره این نمایشگاه گفت: ما در طول سال نمایشگاه‌های مختلفی از دستاوردهای پژوهشی و دانش‌بنیان داریم ولی اهمیت این نمایشگاه همزمانی با هفته پژوهش است و این نمایشگاه با هدف کمک به تامین زیرساخت‌های پژوهشی برگزار شده است.

معاون علمی فناوری ریاست جمهوری در مورد اینکه این نمایشگاه چه کمکی به رفت نیازهای مردم می‌کند، توضیح داد: ما وقتی زیرساخت‌های پژوهشی را تقویت کنیم، سبب اصیل شدن تحقیقات و پژوهش‌های خواهد شد و یک چرخه بسته ایجاد می‌شود. پژوهش باعث تولید مجدد محتوا و مجدد به محصول تبدیل می‌شود و این چرخه ادامه می‌یابد. بنابراین این نمایشگاه به شکل‌گیری این چرخه کمک می‌کند.

ظهر روز جمعه 23 آذر ماه نیز دکتر مسعود پزشکیان رئیس جمهور در این نمایشگاه حاضر شد و از ۵ محصول دانش بنیان و فناورانه از جمله سامانه رادیوگرافی متحرک لوله‌ها، دوربین فراطیفی قابل حمل، اندازه‌گیری ویسکوزیته تحت فشار و دما، شبیه ساز آموزشی جراحی‌های آفتالمیک مبتنی بر واقعیت مجازی، دستگاه آزمون شارژ و دشارژ باتری و دستگاه تخلیه سریع باتری با جریان هوا رونمایی کرد. در این نمایشگاه همچنین  از ۱۵ دستاورد در غرفه ویژه وزارت علوم با حضور رئیس جمهور رونمایی شد.

دکتر مسعود پزشکیان، رییس جمهور با همراهی دکتر حسن مسلمی‌نائینی رییس جهاددانشگاهی و جمعی از مدیران این نهاد، با حضور در غرفه جهاددانشگاهی در سالن شماره ۵ با برخی از دستاوردها و فناوری‌های تولید شده توسط این نهاد آشنا شد.

گفتنی است معاونت پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی در این نمایشگاه ۱۸ محصول و دستاورد فناورانه را معرفی کرده و سازمان تجاری‌سازی فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان جهاددانشگاهی نیز در غرفه ۱ سالن ۲۷ این نمایشگاه دستاوردهای شرکت‌های دانش‌بنیان، فناور و پارک‌های علم و فناوری این نهاد را به نمایش گذاشته است.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *