رئیس پارک علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی معتقد است، هوش مصنوعی به عنوان یک پدیده نوظهور در ایران و جهان مطرح است و برای اینکه در مقایسه با سایر کشورها عقب نیافتیم باید از فرصتهای ایجاد شده در این حوزه به درستی بهره برد و پارک علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی این آمادگی را دارد تا در این زمینه به عنوان حامی در کنار بخش خصوصی عمل کند.
محمد حسین ایمانی خوشخو رئیس پارک علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی با بیان این مطلب در نشست خبری کنگره و نمایشگاه رویداد تخصصی هوش مصنوعی «کیش آی ویژن» که با حضور حبیب الله اصغری دبیر علمی کنگره، علی خواجه نژاد مدیر اجرایی نمایشگاه و جمعی از اهالی رسانه برگزار شد؛ گفت: مقوله هوش مصنوعی در جهان به عنوان یک فرصت تعریف شده که میتوان از آن به شکل شایستهای بهره برد. اما این فرصت در صورت غفلت ما، میتواند به یک تهدید تبدیل شود. بنابراین باید راه عملیاتی برای تحقق فرصت فراهم شود که به گمانم اساس برگزاری چنین همایشی هم در راستای استفاده بهینه ازهوش مصنوعی طراحی شده است.
بخش حاکمیتی وظیفه تنظیمگری، حمایت و نظارت هوش مصنوعی را به عهده دارد
رئیس پارک علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی ادامه داد: سه ضلع متصل به هوش مصنوعی مردم، دستاندرکاران و حاکمیت است که بخش حاکمیتی وظیفه تنظیمگری، حمایت و نظارت را به عهده دارد و باید از ورود به امور اجرایی خودداری کند و موضوع عملیاتی کردن هوش مصنوعی و دیتا سازی را به طور کامل به بخش خصوصی بسپارد. ولی متاسفانه در بخش حاکمیتی و قانونگذاری هر یک از قسمتها به صورت مجمعالجزایری عمل میکنند که در نتیجه مردم به عنوان مخاطبان هوش مصنوعی درگیر سردرگمی میشوند.
وی تاکید کرد: ضلع دوم این ماجرا مردم و مخاطبان هستند که منتظر قانونگذار نمیمانند و راه خود را طی میکنند. بنابراین معتقدم که بخش دولتی نباید به مقوله هوش مصنوعی ورود کند بلکه باید حامی خدمتگذار بخش خصوصی باشد، همانطور که در پارک علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی در کنار کنگره و نمایشگاه هوش مصنوعی با عنوان «کیش آی ویژن» به عنوان حامی و خدمتگذار ایستادهایم. ازهمین رو معتقدم «کیش آی ویژن» حلقه واسط میان مردم، دستاندرکاران و حاکمیت در حوزه هوش مصنوعی است که میتواند به عنوان یک وحدت رویه در AI حرکت کند.
حمایت از مالکیت فکری در مواجهه با هوش مصنوعی
ایمانیخوشخو با اشاره به اهمیت حفظ حقوق هنرمندان و تولیدکنندگان محتوا در فضای هوش مصنوعی افزود: بحث مالکیت فکری در صنایع فرهنگی و هوش مصنوعی از جمله مسائل بسیار مهمی است که در آینده با آن روبهرو خواهیم شد. اگر فردی ایدهپرداز یا خالق اثر باشد، باید حق او در فضای هوش مصنوعی نیز به رسمیت شناخته شود.
دعوت از نخبگان، متخصصان و حاکمیت برای مشارکت فعال
ایمانیخوشخو در پایان از نخبگان، متخصصان و نمایندگان حاکمیت برای مشارکت در توسعه این حوزه دعوت کرد و گفت: از شما دعوت میکنم با پوشش مناسب و حضور فعال در این مسیر همراه شوید و حاکمیت را نیز به مشارکت و حمایت سوق دهید. با توجه به سرعت شتابان توسعه هوش مصنوعی، باید ما نیز با همان سرعت پیش برویم، در غیر این صورت عقب خواهیم ماند.
هوش مصنوعی یک فناوری تحولگرا است
در ادامه این نشست خبری حبیب الله اصغری دبیر علمی کنگره «کیش آی ویژن» گفت: هوش مصنوعی یک فناوری تحولگرا است. به این معنا که هوش مصنوعی یک فناوری تحولگرا است و درعین حال تاثیرگذار است ولی در کنار این تحولگرایی، هوش مصنوعی یک ابزار توسعه و خلق فناوری نیز به شمار میآید و همین موضوع ابزار توسعه است که موضوع هوش مصنوعی را متفاوت می کند.
۱۲ پنل تخصصی هوش مصنوعی در حوزه صنایع خلاق برگزار میشود
وی با اشاره به این مطلب که سند ملی هوش مصنوعی که مورد تصویب شورای انقلاب فرهنگی رسیده است مبحث ترویج فرهنگسازی هوش مصنوعی و اخلاق را مورد دقت قرار داده است، گفت: برای تبیین این مهم 10 پنل تخصصی در حوزه صنایع خلاق مانند «گردشگری هوشمند»، «تولید محتوای چند رسانهای هوشمند»، «بازی سازی و سرگرمیهای تعاملی»، «هوش مصنوعی در آموزش»، « هنرسازی تجسمی با هوش مصنوعی»، «طراحی مد و پوشاک با هوش مصنوعی»، «تحلیل احساسات و نظرسنجی»، «بازاریابی فرهنگی مبتنی بر AI»، «هوش مصنوعی در قانونگذاری»، «هوش مصنوعی در حفظ و احیای حوادث فرهنگی» و «هوش مصنوعی در علوم انسانی» برگزار خواهیم کرد 12 پنل موضوعی و دو پنل زیرساختی با موضوع «سیاست و مقررات هوش مصنوعی» و «زیرساخت و اکو سیستم هوش مصنوعی» نیز برگزار خواهیم کرد.
حبیب الله اصغری دبیر علمی کنگره و نمایشگاه هوش مصنوعی «کیش آی ویژن» با بیان این مطلب که برای آگاهی کیشوندان و دانشجویان اقداماتی انجام شده است؛ گفت: برگزاری کارگاههای آموزشی برای دانش آموزان و طراحی ۲ مسابقه نیز برای شهروندان کیش اجرایی میشود.
وی تاکید کرد: مقوله هوش مصنوعی به عنوان یک پدیده همهگیر مطرح است و بر همین اساس باید در دانشگاهها به عنوان نهادهای فرهنگی، اجتماعی و سیاسی موضوع هوش مصنوعی به عنوان یک واحد درسی تعریف شود که در این راستا دانشگاه تهران یک واحد آموزشی هوش مصنوعی قرار داده است و بر همین اساس بنا داریم یک واحد درسی با همین عنوان در مدارس جزیره کیش نیز ترتیب دهیم.
جزیره کیش به عنوان قطب علمی کشور میتواند وارد حوزه عملیاتی شود
علی خواجه نژاد مدیر عامل شرکت عصر جدید و مدیر اجرایی نمایشگاه هوش مصنوعی «کیش آی ویژن» در ادامه این نشست با اشاره به این مطلب که چرا جزیره کیش برای برگزاری این کنگره انتخاب شده است؛ گفت: همه ظرفیت جزیره در گردشگری خلاصه نشده است و میتواند به عنوان قطب علمی و تحقیقاتی کشور را وارد حوزه عملیاتی شود به خصوص اینکه اگر بخواهیم در مبحث هوشمندسازی شهر وارد شویم، جزیره کیش ظرفیت هوشمندسازی را دارد.
وی ادامه داد: در کشورمان متخصصان و نخبگان بسیاری در حوزه هوش مصنوعی و فناوریهای نوین حضور داشتند که هیچگاه فرصت عرضه آثار خود را نداشتند بنابراین برگزاری این نمایشگاه میتواند دستاوردهای علمی و تخصصی جوانان ایرانی را در معرض نمایش قرار دهد.
علی خواجه نژاد متذکر شد: کنگره و نمایشگاه هوش مصنوعی «کیش آی ویژن» از تاریخ ۱۱ تا ۱۴ شهریورماه در جزیره کیش برگزار میشود و همانطور که گفتم می تواند به عنوان پایلوت شهرهوشمند عمل کند.
شروعی برای اقدام های موثر در جزیره کیش
سعید یکه دهقان مدیر بازاریابی گردشگری سازمان منطقه آزاد کیش نیز که از طریق ویدئو کنفرانس در نشست حضور داشت، گفت: کنگره و نمایشگاه هوش مصنوعی «کیش آی ویژن» نقطه شروع بسیاری از اقدامهای موثر در حوزه هوش مصنوعی است و جزیره کیش همواره میزبان رویدادهای بزرگ بوده است و در این مسیر میتواند رویداد تخصصی هوش مصنوعی را به عنوان سرفصل جدید از برنامه منطقه آزاد کیش قرار دهد.
رونمایی از پوستر
در پایان این نشست هریک از مسئولان حاضر به سوالات خبرنگاران پاسخ دادند و از پوستر کنگره و نمایشگاه هوش مصنوعی «کیش آی ویژن» رونمایی شد.












بدون دیدگاه